FT232R
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
- Feko
- Stariji član
Re: FT232R
http://www.alldatasheet.com/view.jsp?Searchword=FT232R" onclick="window.open(this.href);return false;
nisam ni otvarao datasheet ali koliko vidim to ti je USB to serial konverter
nisam ni otvarao datasheet ali koliko vidim to ti je USB to serial konverter
Ne programira se. Bas kao sto rece feko USB-serial konvertor. Samo na kompu instaliras ft driver i dobijes virtuelni serijski port.
A mozes da ga isprogramiras po zelji, ako se doda eeprom. Ali opet ima istu ulogu usb > seriski.
U eepromu mozes da menjas pid,vid, isl...
U eepromu mozes da menjas pid,vid, isl...
Ok je havala svima na odgovorima.Stigao mi je juce deo pa sam probao.
Nije mi samo jedno jasno.Nisam nikad radio sa ft serimo.Znog cega uvek povlaci drajvere i insatalira ih?
Znaci ukljucim u usb , dektuje novi hardver i instalira ga normalno.Ali zasto svaki put?Danas da ubodem deset puta i iskljucim on uvek instalira djavere?
Nije mi samo jedno jasno.Nisam nikad radio sa ft serimo.Znog cega uvek povlaci drajvere i insatalira ih?
Znaci ukljucim u usb , dektuje novi hardver i instalira ga normalno.Ali zasto svaki put?Danas da ubodem deset puta i iskljucim on uvek instalira djavere?
Last edited by mstevica on 26-02-2011, 23:13, edited 1 time in total.
Probaj sa drugim drajverima. Ili je problem u njima ili u tvom sistemu. Ja nisam imao problema...
Ja sam koristio CDM20600 dajvere.Moguce da je problem sa mojim sistemom.Moram definitivno da dignem sistem.Posle dvadesetog puta mi je prsao sistam i izbacijo plavi ekren i gresku.Sada kada ukljucim i kada krene da povlaci dajvere pojavi se plavi ekran i prijavi gresku.Sistem ovako ok radi.Neznam mozda je i do sp2 jel je kod mene on.
Ja imam kabal za DSO koji koristi bas taj chip i nikavih problema nemam.
Sredi sistem, skini drajvere sa njihovog sajta, poslednju verziju.
I to je to.
Sredi sistem, skini drajvere sa njihovog sajta, poslednju verziju.
I to je to.
davno sam petljao sa time ali pronadji na netu PL2303 driver pa probaj sa njim,postoji i uninstaler da ocistis sve drajvere pa ga ponovo instaliras,pro-googlaj malo
sad bas gledam po netu i e kanda sam se malo zezno vidim da se spominju VCP Drajveri ,e sada dal sam ja pomeso loncice ebemliga,:) skini ti i ove pa probaj
sad bas gledam po netu i e kanda sam se malo zezno vidim da se spominju VCP Drajveri ,e sada dal sam ja pomeso loncice ebemliga,:) skini ti i ove pa probaj
Inetesu je me jos nesto posto vidim da su neki radili sa ovim cipom.Da li je neka velika razlika imedju FTD2XX.dll .Tacnije u FT Prog v1.12 imaju jedni a u MProg 3.5 Release imaju drugi.A na natu sam nasao trecu verziju FTD2XX.dll.Da li to zavisi od program akoji koristim?Znaci ako koristim naprimer MProg 3.5 Release koristim i FTD2XX.dll negov?U sustini probao sam sa svim FTD2XX.dll i radi.Bojim se samo da posle neposvne nesto da baguje pa zbog tog pitam.
Inatesu me jos nesto ako neko zna.Nije mi jasno CBUS 0 do 4.Koliko sam gledao na nekim sema po intretu da stavljaju led dio koje pokazujeu transver podataka.U ft232r i iz njega.Pise kao navodno da treba da se konfigurise ali nisam skontao kako mada negde pise i da mora ici eprom da bi te diode radile.