pojacalo do 50W
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
pojacalo do 50W
Trazim semu proverenog pojacala do 50W a po zelji je da ima i PCB layout(plocicu) i raspored elemenata i da nije mnogo skupo za izradu
Naucio sam da pravim PCB
Re: pojacalo do 50W
LM3886 ili ako hoces jos jeftinije TDA7294.
Sve sto je potrebno imas na netu a mislim da ima i na ovom forumu.
Pozdrav.!
Ackopk.
Sve sto je potrebno imas na netu a mislim da ima i na ovom forumu.
Pozdrav.!
Ackopk.
TDA7294 ako mu daš dobar napon i oko 10A struju može dat 100W na 8oma , ili 140W na 4 oma
TDA2050 radi ga moj frend za maturalni,mislim da nije loše,a sve skupa košta s toroidnim transformatorom oko 350 kn..
"cuksi" -> "dino_kc"
TDA7294 ne moze dati niti 100W a kamoli 140W i to na 4oma.dodo sb wrote:TDA7294 ako mu daš dobar napon i oko 10A struju može dat 100W na 8oma , ili 140W na 4 oma
Pozdrav.!
Ackopk.
ja neznam ja samo znam šta sam pročito http://www.alldatasheet.com/datasheet-p ... A7294.html" onclick="window.open(this.href);return false;
moje misljenje je kad neko od nas govori o sanzi pojacala da misli na RMS snagu, a proizvodjaci i prodavaci govore o muzickoj snazi da bi oni koji ne razlikuju to dvoje "popusili"
tda 7294 moze dat tu snagu, al muzicku, ne RMS
pogledaj u tom datasheetu grafove 3(8oma) i 5(4oma) i bice ti jasno koji ti napon treba za koju snagu (RMS) i koji je odnos snage i izoblicenja
mogo bi on dat 100W, al bi izoblicenje bilo tolko da bi zvuk bio katastrofa, ako bi se uopce vise mogo nazvat muzikom
tda 7294 moze dat tu snagu, al muzicku, ne RMS
pogledaj u tom datasheetu grafove 3(8oma) i 5(4oma) i bice ti jasno koji ti napon treba za koju snagu (RMS) i koji je odnos snage i izoblicenja
mogo bi on dat 100W, al bi izoblicenje bilo tolko da bi zvuk bio katastrofa, ako bi se uopce vise mogo nazvat muzikom
Nikad briga, nikad stres, pijte samo Kraš Express