auto na daljinski

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
moby

auto na daljinski

Post by moby »

pozdrav svima, vec duze vrijeme pokusavam da napravim auto na daljinsko upravljanje, ali imam problema sa plocom i programiranje tj. nemam ploce i gdje bi ja to mogao nabaviti (dali se moze iskoristiti ploca iz igracaka na daljinski) i ako moze dali trebaju ikakve modifikacije za ostale dodatke ako je to uopce moguce...
hvala

P.S. svaka pomoc tj. skice (sheme) su dobrodosla...
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Mozes iskoristiti plocu , daljinski i motore iz drugog auta...ali onda ga nisi ti napravio...Imas li iskustva u elektronici?
moby

Post by moby »

nazalost ne bas puno, u svakom slucaju hvala....
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Ako nemas iskustva , onda ga prvo stekni :) Sheme za takva auta su jako komplikovani i relativno skupi projekti , koji uglavnom ukljucuju mikrokontrolere. Tesko da to mozes napraviti prije nego sto napravis nekih minimalno 20-ak prisluskivaca , radio prijemnika , LED flashera , a mozda i vise jednostavnih projekata. Nadam se da ce te elektronika zainteresovati , kao sto je mene!!!
moby

Post by moby »

Na dijelove iz drugih autica mislio sam samo na elektromotore, a ostale dijelove bi sam napravio ili nabavio (zupcanike)...nemam bas previse iskustva kao sto sam vec naveo s elektronikom, ja sam automehanicar :) a sva mehanicka rijesenja nisu problem, znaci u pitanju je samo ploca, pa ako me mozes uputiti na neku stranicu ili ako mi ti mozes poslati shemu ploce kojom se komanduje preko radio veze, a ne preko IC ili racunara...dal' se to moze igdje nabaviti kod nas (mikrokontroleri) ili se moze iskoristiti iz nekih 'kucanskih aparata' ... npr: toki - voki i kasetofoni itd...
zubagonivincenta
Napredujem
Napredujem

Post by zubagonivincenta »

Moby!
Pogledaj na adresi dolje. Možda nadješ nešto za sebe.
http://www.freewebs.com/abc_roboti/
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Bravo...zubagoni nekoga :)
WizzAss
Napredujem
Napredujem

Post by WizzAss »

http://www.freewebs.com/abc_roboti/dalj ... ljanje.htm na ovoj adresi mi nece otvorit zadnjih desetak slika, ako ko ima te slike nek se javi na pm HITNO!
i nema pjesme, i nema cuge da pozdrave forza fiume, forza fiume,forza fiume, da pozdrave forza fiume
Firkragg

Re: auto na daljinski

Post by Firkragg »

moby wrote:pozdrav svima, vec duze vrijeme pokusavam da napravim auto na daljinsko upravljanje, ali imam problema sa plocom i programiranje tj. nemam ploce i gdje bi ja to mogao nabaviti (dali se moze iskoristiti ploca iz igracaka na daljinski) i ako moze dali trebaju ikakve modifikacije za ostale dodatke ako je to uopce moguce...
hvala

P.S. svaka pomoc tj. skice (sheme) su dobrodosla...
Jel mora i napajanje biti bezicno :?:
WizzAss
Napredujem
Napredujem

Re: auto na daljinski

Post by WizzAss »

Firkragg wrote:Jel mora i napajanje biti bezicno :?:
sta mu mislis dat shemu teslinog generatora? :twisted: 8) :?:
i nema pjesme, i nema cuge da pozdrave forza fiume, forza fiume,forza fiume, da pozdrave forza fiume
WizzAss
Napredujem
Napredujem

Post by WizzAss »

http://fr*e-zg.htnet.hr/Borko_Boranic/ABC.html

evo na ovom linku imate sve o tim robotima, samo malo preglednije i ljepse za moj ukus.
i otvara sve

ps. zubagonivincenta naso sam, sad mi ne treba nista(osim djelova) 8) :wink:
zubagonivincenta
Napredujem
Napredujem

Post by zubagonivincenta »

ps. zubagonivincenta naso sam, sad mi ne treba nista(osim djelova)
Probaj na adresi:
robotici-abc@net.hr

Mislim da imaju kao kit komplete, uključiv i pločice.
moby

Post by moby »

dajte ljudi...lijepo sam reko da trazim shemu za auto na "daljinsko upravljanje" a ne preko PC-a. znaci treba mi shema predajnika i prijamnika!
hvala! :roll:
Post Reply