pozz drustvo, da li smijem zamijenuti bateriju iz zvucnika sa baterijom iz mobitela
Karakteristike
Li-ion Battery 3.7V 1000 mA sa Li-ion Battery 3.7V 750 mAh
zelim da u zvucniku napravim "backup" bateriju, dakle kada se ova potrosi da prebacim na ovu koju koristi mobitel da li je to moguce ??
Baterija u zvucniku ?
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
- strijelac1
- Napredujem
Baterija u zvucniku ?
Elektronika je uciteljica zivota !
Re: Baterija u zvucniku ?
Mozes, napon je bitan. A od kapaciteta zavisi koliko ce ti svirati.
Ali nikako nemoj napajati mob i zvucnike iz iste baterije.
Ali nikako nemoj napajati mob i zvucnike iz iste baterije.
- strijelac1
- Napredujem
a ne ne, mislio sam da ugradim u vec postojeci zvucnik, jos jendu bateriju tj. da napravim prekidac koji fce iskljucivat jednu bteriju i jos jedan prekidac da ukljuci ovu drugu, jer ako bi stavio obe, onda bi mi se napon povecao, il bi se odma istrosila na punjenje druge, tako barem ja mislim, tako da moram napraviti prekidac za prebacivanje..
Ne trebaju ti dva odvojena prekidaca. Dovoljan je jedan sa 3 kontakta i njime biraj koju bateriju koristis (koji +) a minusi mogu biti spojeni zajedno bez problema.
- strijelac1
- Napredujem
Po meni je bolje rjesenje KIP prekidac s 3 izvoda ×2.
Pa neka spoji odmah i + i - i neka istovremeno mijenja + i - baterija a ne samo +.
Pa neka spoji odmah i + i - i neka istovremeno mijenja + i - baterija a ne samo +.
- strijelac1
- Napredujem
a ovo sto je @niho rekao, vec ima jedan ugradjen prekidac on/off zvucnik sada kad bi spojio jos jednu bateriju na taj prekidac i zatvorio strujni krug, jedna bi stalno radila, znaci treba mi prekidac sa tri ili 4 izvoda koji ima on/off/on