Popravka ispravljaca-pretvaraca

Diskusija o popravkama raznih elektronskih aparata. Njihove sheme, dorade i slično.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
bobg

Popravka ispravljaca-pretvaraca

Post by bobg »

Pozdrav,
Imam problem sa ispravljacom-pretvaracom struje u satelitskom risiveru. Nema struje i risiver neradi dok ja neuzmem fen za kosu i ugrijem ispravljac. kada ugrijem dio koji je oznacem crvenom kockom-pogledaj sliku (trafoe, kondezatore, diode,itd) sve proradi i radi koji minut. kada se ohladi izgubi struju. kondezatori neizgledaju lose i nusu nabrekli niti cure. prije sam pokusao da menjam sve kondezatore ali isti problem. prelemio sam skoro sve glavne kontakte i oni su sada ok. Pomoc

Hvala

http://img843.imageshack.us/f/cimg0238.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
dino_kc
Pravo uznapredovao :)

Re: Popravka ispravljaca-pretvaraca

Post by dino_kc »

Moraš zamjenit kondenzatore,ja sam u jednom satelitskom resiveru kojem se događalo isto promjenio sve kondenzatore i tek je onda radilo sve,i ovaj mali kond. do velikog mrežnog ti je dosta bitan..To nije dugo radilo??
"cuksi" -> "dino_kc"
sashko

Post by sashko »

kondezatore/elektrolite sve,pogledati hladne lemove odole ,a oce da zeza i onaj chip :)
bobg

Post by bobg »

NIsta momci promenicu sve ove 1000uF 10V i ovaj mali, neznam ni koji je jos pa cu da vidim sta bude. Pozdrav
Post Reply