Pocetnik sam sto se tice programiranja mikrokontrolera,nabavio sam Allpic programator i pratio pedjino uputstvo,kao programator koristim winpic800 kao hardwer izaberem jdm programator,kao mikrokontroler koristim pic16f84a.Greska se javlja pri upisu hex fajla u mikrokontroler....izbaci mi
ERROR -> writing address 0x000000
writen:0x2828 read:0x0000
Molio bih pomoc,ako neko ima volje i ako zna o cemu je rec.
Zaboravio sam da napomenem kao operativni sistem koristim windows 7,ne znam da li je to bitno.
Unapred hvala.
Problem sa All pic programatorom
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
- informaticar
- Odlično uznapredovao
Re: Problem sa All pic programatorom
Pripazi da li je u Setting isključeno CP (code protect) jel to pravi probleme pri programiranju, a isto provjeri napone na serijskom portu ako su previše niski ne može se programirati.
Hvala ljudi na pomoci,mislim da sam pronasao u cemu je greska.Naime uzeo sam kabel od nekog ups-a misleci da je rs232, i sad kada ste mi vi ukazali na moguce greske rastavio sam taj kabel i imao sam sta i da vidim.Sutra cu da nabavim drugi pa cu da probam ponovo.U svakom slucaju hvala mnogo.Napisacu sutra sta sam napravio...pozz
Problem je resen.Naime nakon dugog experimentisanja uspeo sam da resim problem.Izgleda da windows 7 ne saradjuje bas najbolje sa winprog i icprog.Tako da postovane kolege ako imate windows 7 na svom racunaru moguce je da vam pravi problem,kao meni......uspeo sam programirati pic pomocu ponyprog 2000,....
Hvala kolegama koji su me uputili na moguce uzroke greske....
Hvala kolegama koji su me uputili na moguce uzroke greske....
- informaticar
- Odlično uznapredovao
Čestitam ...
Najgora situacija sa greškama je ta da su sve greške uglavnom bezveze kod mene na računalu bila je greška što napon na paralelnom portu je bio 3,3V, a htio sam programirati PIC16F84 kada pogledaš u datasheet piše da treba minimum 4,5V za programiranje i 12V za MCLR, pokušao sam programirati na drugom računalu sa 4,7V i uspjelo je i koristio sam pedjin pojednostavljeni programator...
Najgora situacija sa greškama je ta da su sve greške uglavnom bezveze kod mene na računalu bila je greška što napon na paralelnom portu je bio 3,3V, a htio sam programirati PIC16F84 kada pogledaš u datasheet piše da treba minimum 4,5V za programiranje i 12V za MCLR, pokušao sam programirati na drugom računalu sa 4,7V i uspjelo je i koristio sam pedjin pojednostavljeni programator...