Upravljanje uređajem preko wirelessa ??
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
- cokoladamata
- Pocetnik na forumu
Upravljanje uređajem preko wirelessa ??
Zanima me postoji li mogučnost da se neki homemade "uređaj" spoji sa laptopom i to preko wirelessa. Evo neki jednostavni primjer RC autić. Čitao sam neki dan novine, neznam koje, i piše mladić napravio rc autić kojim upravlja preko svog kompa a autić se nalazi recimo u New Yorku a taj autić se spaja na najbliži signal wirelessa na nečiji laptop. Pa me to malo zanima. Ali recimo da hoču napravit takav autić i da ga kontroliram preko laptopa i on bude u krugu od 30 m od mene. Na koji način bi prenosio informacije. Znam kako se to radi sa serial portom ali ovo nisam uspio pronači na internetu.
Re: Upravljanje uređajem preko wirelessa ??
Evo slučajno naiđem na ono što ja radim...
Kako to napravit? Sigurno ima više načina, ali ja znam jedan.
Treba ti Pico psu,motherboard (sa serijskim ili paralelnim portom), neki proc koji troši malo struje (npr. Atom serija ), Akumulator 12V (npr. od motora), Interfejs sa na kojeg ćeš spojiti motore, motori i neka wireless kartica, a može stick mobilni internet. Složiš komp koji ti radi na 12v(pico psu ti je napajanje za komp koje radi na 12V). Kad sve to složiš spojiš se preko remote desktop connection-a i upravljaš autićem. E sad ti na njega možeš spojiti sve kaj i na komp, a možeš i upravljati preko mobilnog internet bilo gdje u svijetu
Kako to napravit? Sigurno ima više načina, ali ja znam jedan.
Treba ti Pico psu,motherboard (sa serijskim ili paralelnim portom), neki proc koji troši malo struje (npr. Atom serija ), Akumulator 12V (npr. od motora), Interfejs sa na kojeg ćeš spojiti motore, motori i neka wireless kartica, a može stick mobilni internet. Složiš komp koji ti radi na 12v(pico psu ti je napajanje za komp koje radi na 12V). Kad sve to složiš spojiš se preko remote desktop connection-a i upravljaš autićem. E sad ti na njega možeš spojiti sve kaj i na komp, a možeš i upravljati preko mobilnog internet bilo gdje u svijetu
- cokoladamata
- Pocetnik na forumu
To Care sad mi je jasnije, Tnx -nije baš jeftino al ga kontam.
Ili jednostavno nabavis neki WiFi modul kao primjerice WiFly GSX 802.11b/g Serial Module i odaberes mikrokontroler po zelji. Ustedis cca. 200$ u odnosu na Atom opciju, ne treba ti pola kvadrata prostora za sklop, nema teskih baterija...ali ima vise programiranja.
- cokoladamata
- Pocetnik na forumu
Zanimljivo Nekontam baš naćin povezivanja treba malo proučit al Hvala puno
Serijskom vezom na mikrokontroler ili port na PC-u (za testiranje). Pogledaj si "Reference Guide" na linku kojeg sam ti dao, tamo je sve objasnjeno.
- cokoladamata
- Pocetnik na forumu
E hvala otvorio sam onaj na datasheet i nisam našo puno o tome a na ovome bome ima, hvala opet
Matična ploča mAtx (17*17cm) s integriranim procesorom atom (2.6W potrošnje) cca. 550 kn... Možeš spojiti kameru, miktofon, zvučnik.....arcom wrote: ustedis cca. 200$ u odnosu na Atom opciju, ne treba ti pola kvadrata prostora za sklop, nema teskih baterija.
- cokoladamata
- Pocetnik na forumu
Pa to je ok, jel to ima usebi procesor i rame i sve ili ??
Ima samo proc integriran, ali mislim da nema rs232(serijski) izlaz pa moraš radit interface preko usb porta...
Mda...maticna ploca 550kn, RAM oko 150kn, napajanje oko 150kn (vjerojatno i vise, kada uracunas dostavu), hard disk (ili CF kartica sa IDE adapterom) 300kn. Baterije da ne spominjem. Kuciste isto.
Ne treba uvijek komplicirati...
Ne treba uvijek komplicirati...
- cokoladamata
- Pocetnik na forumu
Točno to previše kompliciranja, ali je zanimljvio za neke druge stvari, Hvala Svima
Ajde vidjet cemo upravo to radim pa vam javim kad napravim... Ali imaš pravo dosta skup sport je to