Imam doma joystick od komodorca i raznih gamepada od nintenda i sličnih, pa pošto volim tu i tamo zaigrat koju igru mislio sam kako bi bilo dobro kad bi to mogao spojiti na PC. Na netu ima dosta gotovih AD kontrolera, međutim ne volim kad nešto ne radi kako ja želim, a i uvijek gledam da ako sam u prilici to sam napravim.
Tako sam naišao na V-USB biblioteku za AVR-GCC i zabava je mogla početi.
Kao što se vidi, shema je skroz jednostavna samo sa najnužnijim elementima za filtraciju napona, zener diodama za ograničenje napona, te ostalim nužnim sitnicama.
Par slika pločice:
silkscreen
PCB
elementi
lemovi
Kontroler je HID tipa što znači da nisu potrebni nikakvi driveri. Probao sam na više računala na XP-u i na W7 64-bit i svagdje radi bez problema.
Predvidio sam 4 analogne osi s 10-bitnom rezolucijom. Tu se može spojiti bilo šta što daje izlazni napon između 0-5V. Npr. potenciometar. Neiskorišteni analogni ulazi se moraju spojiti jumperom na Vcc ili GND.
Kratkospojnik JP3 služi sa odabir 2.56V referentnog napona u slučaju da se spajaju npr. neki hall senzori pa da se ne gubi pola rezolucije, u suprotnom referentni napon je Vcc.
Tipke se spajaju u matricu, ovako. Podržane se 24 tipke, od kojih se prve 4 koriste za hat switch. Zaštitne diode u matrici nisu potrebne.
Sve sam to upakirao u neki žnj volan kojeg sam nabavio dosta povoljno. Nije mi se dalo raditi novu kontrolnu ploču sa tipkama, tako da sam samo prepravio postojeću. U volanu sam ostavio potenciometar, dok sam u pedale stavio A1301 (PDF) hall senzore.
Nakon višesatnog "testiranja" u dirt2 i F1 2010 sve radi bez ikakvih problema. Mrtvog hoda te gubitka preciznosti u sredini volana nema, a 8ms lag teško da netko može primjetiti.
Svi potrebni fajlovi za izradu te izvorni kod su dostupni OVDIJE.
AD Controller
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
- en1di0n
- Pocetnik na forumu
Re: AD Controller
Kolega jedino što mogu da kažem na ovaj projekt je ono što sam ti već rekao. Pure awesomeness!!!
-a small mind is easily filled with faith-
Re: AD Controller
Pure awesomeness!!!
To treba da znači ? Za nas sitnu buraniju, molim prijevod !
To treba da znači ? Za nas sitnu buraniju, molim prijevod !
[URL=https://meettomy.site]Beautiful Womans in your city[/URL]