They say that presentation is everything. And really I don't feel like typing now (look @ t++). But so, I want to share a product of my some would call it insanity with you.
Some will say that extra feature is not necessary, but Clone was just not enough of PK2 for me.
http://www.facebook.com/album.php?aid=4 ... 62c470ffea
And now, switch to native, jezik
Peace, Love, Unity & Respect to all.
en1di0n
PICKit 2 + little extra
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
- en1di0n
- Pocetnik na forumu
PICKit 2 + little extra
-a small mind is easily filled with faith-
Re: PICKit 2 + little extra
Looks great. It would be even better with some TXT details
- en1di0n
- Pocetnik na forumu
Sepcs:
Jedini logićni izbor je bio staviti bateriju. Ali postavljalo se pitanje koju i kakvu. Jednostavno rješenje bi bila 9V baterija i recimo linearni regulator napona (7805). Ali zašto jednostavno kad može biti i kompliciranije? I naravno trebalo je zadovoljit moju opsesiju sa SMPS napajanjima.
A sad neka sheme i ostalo govore same za sebe. Ako tko ima kakvih pitanja, biti ću sretan ako mogu dati odgovor.
Folder sa slikama.
http://www.box.net/shared/c5lyyhyvqg
- klasični PICKit2 prema shemi iz user manuala.
SEPIC converter
battery & battery charger
Jedini logićni izbor je bio staviti bateriju. Ali postavljalo se pitanje koju i kakvu. Jednostavno rješenje bi bila 9V baterija i recimo linearni regulator napona (7805). Ali zašto jednostavno kad može biti i kompliciranije? I naravno trebalo je zadovoljit moju opsesiju sa SMPS napajanjima.
A sad neka sheme i ostalo govore same za sebe. Ako tko ima kakvih pitanja, biti ću sretan ako mogu dati odgovor.
Folder sa slikama.
http://www.box.net/shared/c5lyyhyvqg
This PDF is password-protected. Please upload a non-secured version to see a preview.
Nesto ti ovaj PDF ne fercera...
- en1di0n
- Pocetnik na forumu
Riješeno. Zabunom sam imao postavljeno da mi na svaki dokument koji napravim stavlja protekciju.
Ako itko napravi ovu varijantu, zbilja bih volio vidjet rezultate
Ako itko napravi ovu varijantu, zbilja bih volio vidjet rezultate
Au, ovo je mnogo dobro.
Kako je riješeno punjenje baterije? Dali se svako malo nadopunjava kad sa priključi na USB ili se puni tek kad kapacitet padne ispod određene granice u svrhu produžavanja životnog vijeka dotične?
Koliko su te izašli delovi?
edit: ni meni ne otvara pdf, postavi ponovno.
Kako je riješeno punjenje baterije? Dali se svako malo nadopunjava kad sa priključi na USB ili se puni tek kad kapacitet padne ispod određene granice u svrhu produžavanja životnog vijeka dotične?
Koliko su te izašli delovi?
edit: ni meni ne otvara pdf, postavi ponovno.
- en1di0n
- Pocetnik na forumu
Punjenje baterije rješava MCP73855. Dijagram toka možeš vidjeti ovdje http://www.box.net/shared/u7je1m66f3
Za moj slućaj.
V_UVLO = ~4.4V
V_REG = 4.1V
V_PTH = 2.8V
V_RTH = V_REG - 0.2 = 3.9V
I_TERM = 32mA
I_REG = 400mA
Puni je kad god napon padne 200mV ispod 4.1V, da li je to zdravo za životni vijek baterije ili ne, zbilja ne znam.
Izračunao sam troškove unutar nekih 200kn (-/+ 30kn) s time da u cijenu nije uključena baterija koju sam već imao.
Za moj slućaj.
V_UVLO = ~4.4V
V_REG = 4.1V
V_PTH = 2.8V
V_RTH = V_REG - 0.2 = 3.9V
I_TERM = 32mA
I_REG = 400mA
Puni je kad god napon padne 200mV ispod 4.1V, da li je to zdravo za životni vijek baterije ili ne, zbilja ne znam.
Izračunao sam troškove unutar nekih 200kn (-/+ 30kn) s time da u cijenu nije uključena baterija koju sam već imao.