Gdje si samo iskopao ovu temu...IUR wrote: Koliki ti je namjanji napon, a koliko najveći (odnosno dali je kako piše na shemi), kakav si trafo koristil, i u slučaju kratkog spoja kako rade zaštite?
Najniži napon je 1,25V! Ovim spojem se ne može ići niže...
Najviši je, ako se dobro sječam, 36,4V... na obje grane...
Trafo je recikliran, premotan... originalno je bio u nekoj vrsti UPS-a u nekom češkom (Tesla?) kompjuteru koji je služio za obračun plata... Stroj je bio čudo tehnike, "sve u jednom", a najlakše ga je zamisliti kao poveći uredski stol sa tipkovnicom, monitorom, printerom... ma sve... teško oko 150kg... Stara socijalistička tehnika... "naš mikroprocesor je najveći!"
Zaštita od kratkog spoja je integrirana u LM723... zapravo se radi o prekostrujnoj zaštiti! U zadnjih 15 - 20 godina (više ni ne znam kad sam ga sklopio), sam samo jednom mijenjao 723... jednostavno, nakon uključenja nisam imao regulaciju napona u jednoj grani... nije mi jasno šta se desilo, ali nakon promjene IC-a, sve normalno radi do danas...
Mana ovog spoja je da nema kontinuiranu regulaciju struje... dalo bi se to odraditi, ali nemam vremena... možda jednom...
E baš ti hvala za linkove! Poučno...izidor7 wrote:Bok
Ali tačke su im genijalne !!! pogedajte.. pod stavkom Trikovi
To za one kaj neznaju za tu stranicu