Evo, kolega me pitao da mu nešto takvo napravim, međutim ja ni ne znam da li tako nešto postoji, i dali je izvedivo. Ako je, i netko zna gdje ima shema bio bih mu zahvalan
Naime radi se o nekakvom predajniku na nekoj x frekvenciji, koji bi odašiljao radio valove i time ometao rad računala u osobnom automobilu, točnije rečeno motor automobila se ne bi mogao startati.
Pa eto, hvala unaprijed !
Pozdrav
Gušenje auto elektronike
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: Gušenje auto elektronike
Znam da postoje alarmni sistemi koji osim pračenja vozila preko GPS-a imaju i mogučnost daljniskog gašenja elektronike u slučaju krađe, međutim da takva mogućnost postoji na svim vozilima sumljam.
Iako nikad ne znaš kakve sve zapravo opcije i mogućnosti ugrađuju u automobile, a da se to ne zna.
Slična bi se stvar naravno mogla izvesti sa EMP, koji uništava gotovo svu elektroniku, pa bi tako i onesposobio sva vozila koja posjeduju elektroniku.
Iako nikad ne znaš kakve sve zapravo opcije i mogućnosti ugrađuju u automobile, a da se to ne zna.
Slična bi se stvar naravno mogla izvesti sa EMP, koji uništava gotovo svu elektroniku, pa bi tako i onesposobio sva vozila koja posjeduju elektroniku.