kutija za pojačalo

Projekti naših članova foruma koji su još uvijek u fazi izrade.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
betisa
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

kutija za pojačalo

Post by betisa »

Dakle ljudi trebam savjete u vezi izrade kutije za pojačalo. Kakav hladnjak nakačit na tda7294
kutiju planiram radit od drveta. Kakvim zicama spajat potenciometre od pojacala do mjesta na kutiji? znam da imaju i one neke fore sa krizanjem ENkablova i ovih tak ak bi htjeli sve to tu u jednu temu
arcom
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Re: kutija za pojačalo

Post by arcom »

Hladnjak sto veci, to bolji! Ja sam svojevremeno hladio TDA preko hladnjaka od Pentium procesora sa ventilatorom. Funkcioniralo je vrlo dobro, samo je ventilator zujao. Ako se dobro sjecam, mislim da njemu treba hladnjak od 0,5 C/W, a to ispada cca. 20x5x3cm, rebrasti. Imas na netu dosta slika gotovih pojacala pa mozes vidjeti kakve sve hladnjake su ljudi stavljali.

Evo par primjera: hladnjak1, hladnjak2

Za spajanje potenciometra koristi oklopljeni ili isprepleteni kabel (upredena parica) iako ti je najbolje potenciometar ostaviti na plociti i produziti mu osovinu do prednje strane sa nekom sipkicom.

Krizanje energetskih i signalnih kabela ide pod 90 stupnjeva, ako se bas moraju krizati. Najbolje ti je da odvojis trafo s jedne strane i signalni dio (RCA ulaze) sa druge strane. Ako radis stereo pojacalo onda napravi simetricno - trafo u sredinu, a pojacala sa strane. RCA ulaze stavis na rub kucista, a izlaze za zvucnike blize sredini.

Primjeri: kuciste1, kuciste2, kuciste3
Post Reply