bed je sto na laptopu nemam lpt, a htio bih mobilno programirati...
(samo mi nemojte reci da kupim novi lap...)

valja li onaj pickit 2 ima za 311 kn pa da si ustedim zajebanciju ?
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Zasto ne napravis klon od icd2 na serijskom portu, pretvaranje 5 na 14 volti nije problem ubacis mu 8pinski sad nemogu da se setim na pamet oznake ali ako te zanima mogu pogledati oznaku. Softver imas na edaboard.com ja sam pravio sa 16f876a i radi dobro sa MPLAB-om ako programiras f serije pic-eva.ShOkRe wrote:jel netko probao raditi wisp628 programator ? ubio me u pojam nece pa nece, sve je slozeno ok, program i programator komuniciraju ali ne kuzi target pic... ajde ako ko ima kakvu ideju vec sam izludio, (jedino sto mi je jos sumnjivo je sto nemam 16f628 nego 16f628A, koliko sam vidjeo stvar bi trbala raditi s istim hexom, u programatoru sam pri programiranju odabrao a... i on u biti radi ali kad treba pokrenuti podizac napona kasnije ga nece spustiti, mclr ostane na 14v i kaze da nemoze nanjusiti pic...) inace treba mi neki zgodni programator takvog tipa, da radi dobro na serial portu, sa solidnim icsp-om i da po mogucnosti moze pumpati (kao ovaj) 13v sa 5 (uzeo sam mu sa usba)..
bed je sto na laptopu nemam lpt, a htio bih mobilno programirati...
(samo mi nemojte reci da kupim novi lap...)![]()
valja li onaj pickit 2 ima za 311 kn pa da si ustedim zajebanciju ?
ovo me nalozilo za ponovni pokusaj... mogu li sa 16f876a (taj imam doma) programirati 18f452 ? ili moram imati 252?... jeli ista shema za icd1 ?... imas li neki link na semu tog icd2, ja sam vidjeo vise nekih kombinacija sa usb-om.. ali ni jednu sa serialom... nije mi bed za tih 13v jedino gledam nebi li nasao negdje cijeli hex za bilo koju verziju programera koji mi programira 452... (icsp)klon od icd2 na serijskom portu
Danas sam ga testirao ponovo, onaj program od 13s je program pisan u c-u koji ima oko 700 linija koda , onaj projekat sa slike.ShOkRe wrote:ako je tako onda ga pravim definitivno, (nadam se da nisi flashao samo par bajtova, pametni programi ne flashaju cijeli flash ako je hex kraci od kompletne memorije kontrolera)...
kazem da sam sa bootloaderom koji radi na 19200 (zbog clocka 4mhz) cekao po 3 minute (ili vise) da ucita cijeli flesh, dok je nekakav testni program koji pali i gasi led i ima par bajtova, prosao za 15 sec...
ova ti je seme ful jednostavna, probati cu je na univerzalki pa ako mi se svidi cu je pre-Eaglati
da shvatio sam onaj dio oko bl_fl...
reci mi jos samo je se ovim moze flashati samo iz mplab ide-a ili moze nekako i van njega, s obzirom da radim sa microcode studio plus-om
Ne, ja sam na drugoj strani, mi smo provincija za vas:)ShOkRe wrote:abc vidjeo sam ovdje na forumu bar jos dvojcu iz pule, da nisi mozda i ti od tu negdje, pa da skupimo ekipu na kavi....![]()
svidja mi se ovaj forum, u biti jedino mjesto di se nalazi ekipa ovog profila, na našem jeziku, svaka cast onim en.forumima kad imamo i mi pametnih, ljudi to je puno prihvatljivije...
probao sam malo kopati po tom c-u ali mi je dosta apstraktan (vidi primjer koji me ful zanimao pa ga nikako ne uspjevam skuziti, iz njega bih volio malo povaditi taj pdu handling...)
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... l_V171.zip
i napisat ga u basicu..
isao bih na nekakvu novu verziju onog mog kontrolera, stvar je u biti slicna onoj od traxa, samo sto je njegova univerzalni među-prevoditelj izmedju simensovih telefona i nekakvih drugih uredjaja, a mene vise zanima da si napisem sub za pdu-handling...
u biti program koji sam pisao za ove moje kontrolere ima oko 900 linija basica, tako da nekako nemam volje sve to raditi izpocetka, pogotovo sad kad sve radi i nema vise bug-ova...
prazna mi bat. na lapu. cao...