7W FM PLL TRANSMITTER with RDS
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
- Feko
- Stariji član
Re: 7W FM PLL TRANSMITTER with RDS
...ali ce ti krivu frekvenciju ispisivati na displayu predajnikaenergyman wrote:nemam, ali imam ppoznanika u sloveniji koji ce mi nabaviti 6,4 mhz kristal, pošto sa njim imam step od 0.1 mhz
A varikap dioda imas li, ja imam samo BB105 i BB204 ali ne znam dali i sa 105 i 204 mogu raditi dobro predajnik ?
Inace imam uradeno povece predajnika i to so BFR91 pa BFR96 pa 2SC1971 i sam postigao do 2.5-3W no nisam postigao 7W
Inace imam uradeno povece predajnika i to so BFR91 pa BFR96 pa 2SC1971 i sam postigao do 2.5-3W no nisam postigao 7W
Ovaj kristal se može naći u tjunerima novijih televizora.
Varikap diode bi trebale biti one koje su navedene ili njihovi ekvivalenti po karakteristikama od kojih je najvažnija naponsko-kapacitivna (kod istog napona mora biti isti kapacitet u cijelom rasponu) inače će biti problema s ugađanjem frekvencije oscilatora.
Varikap diode bi trebale biti one koje su navedene ili njihovi ekvivalenti po karakteristikama od kojih je najvažnija naponsko-kapacitivna (kod istog napona mora biti isti kapacitet u cijelom rasponu) inače će biti problema s ugađanjem frekvencije oscilatora.
Feko wrote:...ali ce ti krivu frekvenciju ispisivati na displayu predajnikaenergyman wrote:nemam, ali imam ppoznanika u sloveniji koji ce mi nabaviti 6,4 mhz kristal, pošto sa njim imam step od 0.1 mhz
pa autor odašiljača je napisao da se mogu koristiti 3.2 ili 6.4 mhz razlika će biti jedino u stepu ?!?!
Evo stigla je pločica, ekran i feritna jezgra.....moram uhvatit vremena pa cu malo slikat...jedino mi fali ako netko ima kristal od 3,2 mhz ili 6,4 mhz neka pošale u pp podatke, pa da se dogovorimo za neku razmjenu ili nešto slično
malo slika, kao što sam obečao, možda nije iz ruku profesionalca, ali svakako će poslužiti svrsi
http://i50.tinypic.com/2i7qvx0.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://i49.tinypic.com/2du9njb.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://i50.tinypic.com/2i7qvx0.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://i49.tinypic.com/2du9njb.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
ljepo izgleda....sam malo bolje da si polemio....
- sindja1204
- Odlično uznapredovao
Super je sve to ... sve pohvale
Evo, preko ebaya naručen kristal 6,4 MHz....dolazi mi danas programirani pic....i to bi bilo to...uskoro je Radio Puls 105 MHZ u eteru
Na kojoj zemljopisnoj lokaciji će odašiljati taj radio? Možda bi bilo dobro da znamo, kako bismo eventualno mogli ocijeniti glazbeni i/ili programski (ne)ukus glavnog urednika.
Trešnjevka, samo to ću reći
gotov li je predajnik ?
Dugo sam se zezao sa time...i nikako da oscilator proradio...odašiljač na pola gotov stoji na tavanu u kutiji, a dotle sam posegnuo za jednim odličnim predajnikom sa ebay-a .....ovaj drugi možda jednoga dana i proradi
http://www.youtube.com/watch?v=4PG86MDz9nM
http://www.youtube.com/watch?v=4PG86MDz9nM
I jeli proradilo? Ja baš mislim iz zafrkancije ovih dana napraviti jedan
Amo da malo oživimo ovaj topic sa nekim detaljima
Palo mi napamet da napravim neki odašiljačić.....ono zima je i dosadno mi je, i onda sam krenuo raditi pločicu onog 7W s pira.cz, naravno pločica mi nemam pojima radi čega nije ispala ok kao ni druge dvije tog dana, pa sam radi terapijskog smirenja živaca s njom lupao o zid . Nakon što dođem sebi poslao sam energyman-u mail pa smo se dogovorili da mi proda ovaj odašiljač što je počeo raditi, kad već ima sve djelove pa da ne kupujem, a njemu stoji i nije proradio.....i tako večeras se ja uhvatio toga, sredio stvari što nisu bile ok, proradio je bez problema, i to bez pobudnog i izlaznog stupnja, znači samo VCO, PLL i pic s lcd-om. Malo sam premjerio ga i evo neki rezultati na brzinu, po meni jedino zamjerka što frekvencija nije baš točna, iako bi to prepisao jeftinom kvarcu koji ima veću grešku, pa bi trebalo probati dodati 20-30pF trimer od kristala prema masi i podesiti. Da netko nebi shvatio da je velika greška, nije, recimo sad je podešen na 100.0MHz, a iz VCO-a izlazi 99.994716MHz.....naravno još je malo i problem što nema pobudnog (buffer) stupnja pa je VCO dodatno operećen.
Palo mi napamet da napravim neki odašiljačić.....ono zima je i dosadno mi je, i onda sam krenuo raditi pločicu onog 7W s pira.cz, naravno pločica mi nemam pojima radi čega nije ispala ok kao ni druge dvije tog dana, pa sam radi terapijskog smirenja živaca s njom lupao o zid . Nakon što dođem sebi poslao sam energyman-u mail pa smo se dogovorili da mi proda ovaj odašiljač što je počeo raditi, kad već ima sve djelove pa da ne kupujem, a njemu stoji i nije proradio.....i tako večeras se ja uhvatio toga, sredio stvari što nisu bile ok, proradio je bez problema, i to bez pobudnog i izlaznog stupnja, znači samo VCO, PLL i pic s lcd-om. Malo sam premjerio ga i evo neki rezultati na brzinu, po meni jedino zamjerka što frekvencija nije baš točna, iako bi to prepisao jeftinom kvarcu koji ima veću grešku, pa bi trebalo probati dodati 20-30pF trimer od kristala prema masi i podesiti. Da netko nebi shvatio da je velika greška, nije, recimo sad je podešen na 100.0MHz, a iz VCO-a izlazi 99.994716MHz.....naravno još je malo i problem što nema pobudnog (buffer) stupnja pa je VCO dodatno operećen.
- Attachments
-
- spectral.jpg (85.54 KiB) Viewed 6819 times
-
- freq.jpg (66.24 KiB) Viewed 6819 times
-
- tx.jpg (99.86 KiB) Viewed 6819 times
Odlican posao! Mislim da to bezane na frekfencijata je u granice normala i nije problem.
Testiraj snagu sa izlazni tranzistor.
Testiraj snagu sa izlazni tranzistor.
Baš mi je drago da ga je netko proradio. nije mi se dalo zezati sa time, pa evo, sva sreča da je došlo profesionalcu u ruke. Skidam kapu. Do slušanja na nekoj frekvenciji hehe