Prelazak sa PIC-eva na ATMEL-e

Rasprava o AVR mikrokontrolerima, AVR projekti i drugo vezano za AVR...

Moderators: pedja089, stojke369, trax, InTheStillOfTheNight

pejky
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by pejky »

Evo sad sam pogledao na stranici mikroelektronike EasyAVR 5 :shock:
Al' sumnjam da cu imati toliko love, jer trebam jos neke stvari nabavljat, tako da cu se vjerovatno zadovoljit s necim jeftinijim :cry:
...kada posisaš sva vesla, tada Nikola si Tesla, s pravom mozes reci da je struja tvoja...

http://www.pik.ba/profil/pejky/
mbruck
Pravo uznapredovao :)

...

Post by mbruck »

Žao mi je. Mislio sam da ti 99€ nije velik novac. A koliko po tebi nije mnogo dati za jedan razvojni sustav?
Ovo pitam jer mislim postaviti jednu temu na forum na temu "Naš AVR razvojni sustav".
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Bruk, ajde postavi tu temu.
Vidis da ima smisla projektirati jeftine razvojne sustave, jer raja je dekintirana.
pejky
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by pejky »

Pa pazi, imat cu nekih 100e "viska" u sljedecih 15 dana, ali za to planiram nabavit tinol, FLUXI, SMD pincete, nesto foto plocica, a i jos nekih sitnica mi je zafalilo, tako da ce ostat u najboljem slucaju oko 50e :lol:

I da, postavljaj tu temu :!:
...kada posisaš sva vesla, tada Nikola si Tesla, s pravom mozes reci da je struja tvoja...

http://www.pik.ba/profil/pejky/
mbruck

Već jesam...

Post by mbruck »

Već jesam!
mbruck

50€...

Post by mbruck »

50€.... Znači naš sustav ne bi trebao preći te novce. Paaa mislim da se za te novce može složiti veoma dobar sustav. No otvorio sam tu temu, pa se preseli na nju!
ShOkRe

Post by ShOkRe »

Quote:
-vidjeo sam neke kristale multiplex uart freq, dali su lako dostupni, i koliko to smeta za ostale kalkulacije vremena ili necega drugoga, i kakva je praxa sa time

Gdje? I šta je to?
pa mislio sam na recimo 9.216, 11.0592, 14.7456, 18.432 frekvencije koje su definirane za 0% greske uarta... ima ih u onom avr calc...
i inace mi je to cesto problem sa picem, trenutno koristim 18f4525 koji ima 16 bit uart spbrg(h/l) i sve jedno ga sa klasicnim frkvencijama kristala nemozes natjerati da radi na standardnom baudrejtu, sa 0% a recimo telitovi modemi me znaju izludjivati sa postotkom greske, izmedju ostalog nemam neki normalni nacin da crc-am ono sto saljem (osim mozda da upalim echo pa da kompariram) ali to na stranu.....

morao sam preci (nisam morao ali bila je linija manjeg otpora) sa 18f452 na 18f4525 zbog flasha, eeproma, rama, 32/64 256/1024 1500/4k (cca) u biti eprom sam mogao dodati vanjski, ali imam vec 20-tak hw po gradu u opticaju i za migraciju mi je ovo bio shortcut... jer sam napunio flash i eeprom... nesto se moglo optimizirati, ali eto... politika :-)....

eh sad s jedne strane imas pravo, vjerovatno i nemam pametne adute za prelazak, bas zato sto sam u pbp-u nasao skoro sva potrebita rijesenja, pa sad to mijenjati vjerovatno i nema smisla...
ali eto, ipak postoji ona radoznalost, kako ide sa ovim drugim...

trebao bih se eto uhvatiti njihovog kontingenta prenjušiti ponudu, vidjeti dali hardverski zadovoljavaju, cjenovno sam vidjeo da su definitivno jeftiniji... meni je kod pica dobro to sto stvarno imaju sve u sebi od interfejsinga do storagea, pa sa minimalno periferija ide do rezultata...
mbruck

Kristal...

Post by mbruck »

Da, to su standardne frekvencije za AVR. No ja na ATMega8 uvjek koristim interni 8Mhz klok i kod njega je postotak greške 0.16 što je zadovoljavajuće. Negdje sam pročitao da je zabrinjavajuće tek kad pređe 2% grešaka.

Da PIC ima neke stvarno dobre procesore što se tiče periferije!

Ako veoma dobro znaš PBP mislim da je bolje da ostanaš na toj platformi. Mislim ako zadovoljava tvoje potrebe, a već si prodao neki HW, onda ćeš kasnije imati problema kad se nešto pokvari ili treba nadograditi SW.
Post Reply