kontrola pomocu senzora

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
esad
Posts: 1
Joined: 13-03-2005, 23:49

kontrola pomocu senzora

Post by esad »

Ima li netko ideju kako bih mogao rijesiti kontrolu ispadanja zrna za svaku bateriju pojedinacno na pneumatskoj sijacici ( ukoliko zrno ne ispadne zbog nekakvog kvara na uredaju tada bi se to trebalo dojaviti pomocu svjetlosnog signala u kabinu traktora ) ?
Cuo sam da to postoji ali neznam na kojem principu i pomocu kakvih senzora, pa ako je netko to vidio ili ima neku svoju ideju o tome ili zna gdje se to moze naci na site-u bio bih veoma zahvalan.

P.S. uredaj mora biti otporan na vlagu, prasinu, vibracije..... znaci radni uvijeti koma, pogotovo onaj senzor koji se treba nalaziti vani na samoj bateriji.

Thanx.
User avatar
trax
Administrator sajta
Administrator sajta
Posts: 3508
Joined: 08-01-2005, 18:04
Location: 75k, BA
Contact:

Post by trax »

Ako sam dobro skontao, ti treba da detektujes da li zrno NIJE proslo? Znaci, ako recimo njih ispada 10 komada u jednoj sekundi i ne izbroji ih se 10 u toj sekundi - desila se greska.

Kroz sta tacno ispada to zrno? Da nema kakva cjevcica ili nesto slicno?

Ako ima, onda mozes napraviti InfraRed senzor koji je otporan na sve tvoje uslove, i ciji snop ce da presjeca to zrno. Malo je to zeznuto ipak jer je zrno malo.

Imas li kakve nacrte ili nesto te sijacice?
Trax
User avatar
Tuta
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu
Posts: 42
Joined: 09-02-2005, 23:43

Post by Tuta »

.....daj ti jednu sliku te baterije da vidimo o cemu se to radi, jer mozda bi se tu moglo rijesiti i polu mehanicki, tj. ajmo rec poluga sa mikro prekidačem....neznam!

Pozdrav!
Post Reply