Ometanje GSM-a , Radia, i televizije
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Prosto resenje i sigurno radi
Za ometanje je najlakse napraviti predajnike na medju frekvencijama radio i tv prijemnika tj 10,7 za radio, 5,5 za ton na TV-u, 36 za sliku na TV-u. Sa takvim predajnikom se ometaju sve stanice ili tv programi odjednom i nije potrebno menjati frekvencije a ujedno su veoma prosti. Koga zanima sema mogu mu poslati...
- MC Spanjolac
- Penjem se :)
Ma običan multivibrator s 74HCT240, nikakva nauka za napravit.
Evo shema, ploča i sve što je potrebno:
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... smiter.rar
Evo shema, ploča i sve što je potrebno:
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... smiter.rar
- MC Spanjolac
pozdrav.. evo moj prvi post... )))
pocetnik sam u elektronici, al ono, teski teski pa molim razumjevanja..
ovo s ometanjem tv signala mi se cini jako jednostavnim i prakticnim, vec dugo razmisljam kako bi neke "udaljio" od tv-a... npr. djeda od saborske sjednice, zivcira se ko pravi penzic i dere na televiziju, ide mi na zivce... pa ak mi netko moze nabavit neku shemu (po mogucnosti s detaljnim uputama:))) al da ometa samo jedan program, i to u malom krugu, da ne smetam susjedima...
pocetnik sam u elektronici, al ono, teski teski pa molim razumjevanja..
ovo s ometanjem tv signala mi se cini jako jednostavnim i prakticnim, vec dugo razmisljam kako bi neke "udaljio" od tv-a... npr. djeda od saborske sjednice, zivcira se ko pravi penzic i dere na televiziju, ide mi na zivce... pa ak mi netko moze nabavit neku shemu (po mogucnosti s detaljnim uputama:))) al da ometa samo jedan program, i to u malom krugu, da ne smetam susjedima...
Jedinica za otpor - PARTIZAN
Za mučit jednu osobu ti je možda najboljineki vrlo slabi jammer koji sakriješ kraj TVa, i moraš pazit da ne odašilje prejako tako da nesmeta drugima.
Može bit bilo koji mali oscilator kojem možeš mijenjat frekvenciju po UHF opsegu ili barem harmonikama, obavezno u metalnoj kutiji.
Trimerom ga namjestiš na kanal koji hoćeš omeat.
Pozdrav
Može bit bilo koji mali oscilator kojem možeš mijenjat frekvenciju po UHF opsegu ili barem harmonikama, obavezno u metalnoj kutiji.
Trimerom ga namjestiš na kanal koji hoćeš omeat.
Pozdrav
evo iskopah da ne radim novu temu. trebao bi nesto sto ce smetat cjelom opsegu VHF/UHF, sve ovdje nabrojano nije dovoljno efikasno.
zapravo sobne antene skinem najjednostavnijim oscilatorom bez problema na vise od 50m,ali koax je vec teze... pa trebam nesto jednako jako na svim frekv. neki jaci VF tranzistor? prijedlozi?
zapravo sobne antene skinem najjednostavnijim oscilatorom bez problema na vise od 50m,ali koax je vec teze... pa trebam nesto jednako jako na svim frekv. neki jaci VF tranzistor? prijedlozi?
- juka vk
- Pravo sam se raspisao :)
jel radio ko ovaj jammer, ja sam ga napravio i naso sam jedan program ali moram skroz doci blizu tv-u, a kad spojio na antenu super radi skroz pobrka sliku.MC Spanjolac wrote:evo ga ljudi sa mikrokontrolerom je al radi (bar meni)
košta oko 5,5 kn sve skupa
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... _jamer.txt
ko je neko radio nek mi se javi da vidim kako radi njemu
Ova je dogra "kad se prikacis na antenu jammerom onda radi super .." Jak jammer ako se moras kopcat na antenu !!!!
Telekomunikacije i nisu bas neki dio mog zanimanja u elektronici ali to da da ti jammer super radi ak se nakacis na antenu !? cuj onda ti i ne treba jammer samo kratko spoji signal s masom ! kad si vec spojen !
Telekomunikacije i nisu bas neki dio mog zanimanja u elektronici ali to da da ti jammer super radi ak se nakacis na antenu !? cuj onda ti i ne treba jammer samo kratko spoji signal s masom ! kad si vec spojen !
- juka vk
- Pravo sam se raspisao :)
tako radi zato sto nesto nije uredu, pa pitam jel zna ko mozda sta ili jel neko to radiobuco wrote: Ova je dogra "kad se prikacis na antenu jammerom onda radi super .." Jak jammer ako se moras kopcat na antenu !!!!
- MC Spanjolac