Pozdrav.
Imam navedeni punjač, koji je nedavno prestao da radi, znači zadimio se i to je bilo to. Otvorio sam ga, pronašao dio koji je izgorio, odlemio, medjutim, ne znam šta tačno da tražim. U pitanju je mosfet SOT23-6 sa nazivom BEF0R na njemu. Nalazi se vrlo blizu usb C porta, sa par kondenzatora oko. Postaviću slike, zaokružio sam poziciju mosfeta.
Ulazni napon je 5-9V DC, zavisno od tog koji tip baterija se puni. Ako neko zna koja je tačna spec. komponente ili na koji način da to utvrdim, bio bi zahvalan da napiše.
Da, sad vidim da sam postavio temu u pogrešnu kategoriju, molim moderatore da je premjeste u elektroniku za početnike.
EVO C4
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: EVO C4
https://www.eevblog.com/forum/reviews/i ... -teardown/
Si siguran da je mosfet, a da ni LDO ili DC/DC konverter?
-
Nisam. Moguće je je da to što si naveo, medjutim, ne znam kako da utvrdim, kad nikakve oznake nema na čipu. Izgorio je u trenutku kad sam isključio punjenje, odnosno, usb C konektor. Idioti iz ISDT-a su napravili veliki previd, jer ako trenutku nestanka napajanja punjača ostanu Li-ion ili Li-po baterije, dobije punjač povratno napajanje od baterija, iako nema funkciju powerbanka.9a4oe wrote: ↑08-02-2024, 10:04 https://www.eevblog.com/forum/reviews/i ... -teardown/
Tako je i izgorio ovaj čip.
Obratio sam se direktno njima, medjutim, nikakav odgovor nisam dobio.
Ako dovoljno povećaš sa prethodne poveznice, vidjet ćeš što piše.
-
Povećao, medjutim, ništa što mogu izguglati. Kod mene piše BEF0R, dok na fotografijama sa linka GM0N.
-
Da li je sad samo potrebno da očitam na ploči da li dolazni DC napon odgovara šematskom prikazu? Znači da je na GND -, a na VIN +?
-
Mislim, možda postavljam neadekvatna pitanja, ali ako je to komponenta koja mi je potrebna za popravku, naručujem.
Hvala mnogo na odvojenom vremenu i odgovorima.
Hvala mnogo na odvojenom vremenu i odgovorima.