Mjerač frekvencije 50MHz
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: Mjerač frekvencije 50MHz
Da li bi se ova sema mogla modifikovati da se ugradi U664B preskaler ili sab6456 jer ovaj preskaler u srbiji nemam gde da kupim?
Ili da pravim ovaj od nebojshe?
Ili da pravim ovaj od nebojshe?
@alsatpv, Hvala na odgovoru ali i na projektu
Ovo cu odraditi preko vikenda.
Ovo cu odraditi preko vikenda.
Kako sam rekao tako sam i uradio. Ipak instrument ne radi. Dvije stvari me muce: tranzistor je 2N3904 a PIC je 16F628A. NAkon svega ne mjeri nista nego samo pokaze nekeakav cudan karakter i to je sve
Ovaj 16F628 (bez A ) nemam ali se nadam da nije tolika razlika imam i 627 ali su i oni sa A. Nadam se da nece biti trud uzalud!? Evo par slika projekta:
Ovaj 16F628 (bez A ) nemam ali se nadam da nije tolika razlika imam i 627 ali su i oni sa A. Nadam se da nece biti trud uzalud!? Evo par slika projekta:
16F628A nije problem, radi i sa njim, ne bi trebalo ni da je 3904(bar ne za sada). Da li je program ispravno upisan na 628? Trebalo bi jos jednom provjeriti vodove... Treba u startu da vam pise:
FREQUENCY
00.00000 MHz
FREQUENCY
00.00000 MHz
Vi ste radili plocicu po nasoj, u kojoj se izgleda potkrala greska...
Pin 4(RS pin) sa LCDa treba da ide na pin 8 mikrokontrolera.
Pin 6(EN pin) sa LCDa treba da ide na pin 9 mikrokontrolera.
Pin 4(RS pin) sa LCDa treba da ide na pin 8 mikrokontrolera.
Pin 6(EN pin) sa LCDa treba da ide na pin 9 mikrokontrolera.
Plocicu sam radio sam ali je shema Vasa, Pokusacu da to zamijenim, obzirtom da sam to spajao flat kablom, nece biti problem.
Hvala!
Hvala!
ponovo se javljam radio sam dva projekta sa te stranice niti jednom hex file nije valjao, što se tiće štampanih pločica sve je bilo ok.
Svaki .hex fajl je ispravan, probajte u Proteus-u, pa onda iznosite takve tvrdnje.
Poštovani nije mi bila namjera pisati protiv projekata na Vašoj stranici za nju samo pohvale daj bože da ih je više, samo sam prenio svoje iskustvo a u vezi hex fajla za termometar kontaktirao sam i Vas tom prilikom ste mi odgovorili da je stvarno fajl neispravan i da su vam hakirali stranicu zbog toga sam pomislio da se možda to ponovo nije dogodilo eto samo toliko.alsatpv wrote:Svaki .hex fajl je ispravan, probajte u Proteus-u, pa onda iznosite takve tvrdnje.
Posle onog nemilog događaja, zanovili smo sve .pdf i .hex fajlove vezane za projekte...
- Feko
- Stariji član
...da se nadovežem..pa jel nije sigurnije postaviti hex u ZIP formatu? Svatko nakon skidanja zna ga raspakirati....manja mogučnost pogreške
Tako smo i uradili posle...
Stizu slike kako sam i obecao. Proradio je e dalje slijedi provjera koliko je tačan.
Evo jedan frekvencmetar do 1.3Ghz sa U664 preskalerom i 16F84 kontrolerom:
http://iw1cgw.xoom.it/elettronica/frequ ... 016f84.htm
I josh jedan sa preskalerom SAB6456 isto do 1.3 Ghz ide pic 16C84 ali slobodno moze da ide umesto njega 16F84 jer je to zapravo sledeca verzija istog pic-a
http://www.kafka.elektroda.eu/podstrony/fmeter.php
Ova zadnja varijanta mi se najvishe svidja
http://iw1cgw.xoom.it/elettronica/frequ ... 016f84.htm
I josh jedan sa preskalerom SAB6456 isto do 1.3 Ghz ide pic 16C84 ali slobodno moze da ide umesto njega 16F84 jer je to zapravo sledeca verzija istog pic-a
http://www.kafka.elektroda.eu/podstrony/fmeter.php
Ova zadnja varijanta mi se najvishe svidja
Ja pravio ovu zadnju varijantu pre 5-6 godina dobar je i radi i dan danas.Jedino sto trenutno nije kod mene vec kod drugara u austriji.
Kazesh pristojno radi ta varijanta? najverovatnije cu tu verziju i ja odraditi samo da pronadjem SAB bash ga je teshko naci u srbiji
SAB6456 zanimljivo da ga bas nema.
probaj RETAM ,PROELEKTRONIK mozda ima zamena
probaj RETAM ,PROELEKTRONIK mozda ima zamena
SDA 4212 1: 256
hebiga na ebayu je 5$ komad
Sada sam tek vidio da sam ostao duzan odgovor vezano za ovaj freq. Ako se radi sa 2n3904 ocitavanje ce ici do nekih 11 MHz i tu je kraj. Ipak mora ici originalni tranzistor. Kod zamjene pazite na raspored nožica.
Pozdrav.
Pozdrav.