Sad tek ništa ne kužim...

Forum koji ne mora biti vezan za elektroniku ali u kojem vrijede pravila foruma!

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
User avatar
InTheStillOfTheNight
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao
Posts: 938
Joined: 01-06-2006, 17:54
Location: Zagreb

Sad tek ništa ne kužim...

Post by InTheStillOfTheNight »

Sinoć imah dramu sa laptopom. Ostavih ga jel' na velikom spavaćem krevetu u nadi da ću pregledati film do kraja i zaspah kao inace. No ujutro problem, film blokiran, laptop smrznut na nekoj dosadnoj sceni filma, a temperatura laptopa na oko 150 stupnjeva. Em se od ovih deka i govana nije mogao hladiti, em ga niti jedna temperaturna zaštita nije ugasila.

Pokušaji da ga uopće ugasim trajali su oko 15 minuta, a uspio sam dici WIN7 tek nakon sat vremena- Bio je toliko vruć da se prvih 20 minuta nije htio upaliti, drugih 20 se upali sa crnim ekranom, trećih 20 dođe do BIOS-a no ne želi dići OS...

Drami nikako kraj i odlučim ja danas napisati post na tartufe, no čitav dan mi laptop radi na 100% CPU-a i gotovo 4GB rama. Skužim ja prvo zeza mene svaki preglednik. Zatvorim chrome i sve super.

Dio koji mi nikako ne ide u glavu je to što mi se laptop prestao grijati, CPU stabilan i RAM stabilan, a otvoren mi chrome, facebook, gmail...

Citav dan i noc mi je zapravo trebalo da skuzim kako mi http://www.elektronika.ba zakolje chrome, CPU i RAM. Ne zanam tocno u cemu je trik, ali evo CPU i RAM kada mi je otvorena elektronika.ba i kada je zatvorim.
Attachments
PC.JPG
PC.JPG (34.7 KiB) Viewed 1795 times
InTheStillOfTheNight
User avatar
trax
Administrator sajta
Administrator sajta
Posts: 3508
Joined: 08-01-2005, 18:04
Location: 75k, BA
Contact:

Re: Sad tek ništa ne kužim...

Post by trax »

Vjerovatno ti se neki pluginu browseru ne ucita kako treba, a koji se koristi za prikaz objekata na elektronika.ba sajtu.
Pogledaj da li ti radi flash player (youtube) kako treba...

U sustini, do browsera ti je sigurno. Probaj re-install.
User avatar
Doma13
Penjem se :)
Penjem se :)
Posts: 71
Joined: 23-02-2012, 13:25

Re: Sad tek ništa ne kužim...

Post by Doma13 »

Moja preporuka nikad ne drzi laptop na krevetu pogotovo jer skuplja pune prasine preko noci ja ga stavim na stolicu,tako je jedna klinka navece gleda neki film kasnije da ide spavat sam poglopila laptop i stavila ga pod jastuk sto moze biti opasno i za nju i za laptop,skuplja prasinu i nema provod hlađenju.

Po meni rastavi ga ako se usudis i jednostavno ocisti.
Post Reply