programi za crtanje shema
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
-
programi za crtanje shema
možete li mi preporučiti neki program za crtanje shema koji i ujedno može simulirati el. sklop a da se može besplatno skinuti s interneta
- informaticar
- Odlično uznapredovao
Re: programi za crtanje shema
Za simulaciju circuit wizard ali sa njime možeš i pretvoriti iz sheme u pločicu isto ima i proteus (dobar je za simulaciju sa mikrokontrolerima) ali ako hoćeš za samo pločice crtati najbolji je EAGLE, a inače ih ima dosta pogledaj po forumu bilo je već ovakvih diskusija.
Ja koristim Proteus. Ima dva dijela: Asus za crtanje shema, simulaciju i sl. i drugi dio Isis za crtanje plocica. Dosta je dobar. Nije fr*e ali ima "shema" i za to ...
Good luck!
Good luck!
Da te malo ispravim. Kod Proteusa je ISIS za crtanje shema i simulaciju, a ARES (ne asus ) za dizajniranje tiskanih pločica.
- informaticar
- Odlično uznapredovao
Circuit wizard koristim za bezazlene simulacije shema, isis koristim za mikrokontrolere i EAGLE za pločice crtati to je jedino što koristim...
@elektor ... yep, u pravu si ... izgleda da jutarnja kafica nije bila jos odradila svoje kada sam pisao ovo ...
...i svaki se može besplatno skinuti (zanemarit ćemo troškove pristupa internetu i prometa), samo ako znaš gdje.
Lijenost je iz raja izašla.
-
mozhesh li mi rechi gde se mozhe skiinuti i kako
Upotrijebi Google. Osim adrese stranice proizvođača programa dobit ćeš i adrese stranica za skidanje torenata ili piratskih verzija.
Lijenost je iz raja izašla.