Timer za foto-postupak (drugačiji način)
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: Timer za foto-postupak (drugačiji način)
Kizo jel mi mozes nabavit ovakve 7-seg. ak ti nije problem
e jel su isti, ak jesu dogovorimo se za cijenu sam jel mi mos to poslat postom jel ja sam iz Vrbovca to ti je pokraj Dugog Sela
e jel ima ko kakav detaljan opis za elemente bar ic-eove i 7-seg i nest opcenito o radu.Moram napisat maturalni rad al nemam dovoljno informacija ,ak treba platit mozemo se dogovorit.Hvala
Nemam nikakav opis osim onog šturog u prvom postu.
A dokumentacije imaš na pretek. 4094 su standardni shift registri, te upisivanje dotičnog pojma u google ćeš dobiti gro toga, a dodatnu dokumentaciju ćeš naći tražeći pojam SIPO (Serial In Paralel Out) registers. O Atmelu isto imaš šta pisati, a i o programu. Dakle imaš materijala koliko hoćeš samo treba googlati/upregnuti mozak.
A dokumentacije imaš na pretek. 4094 su standardni shift registri, te upisivanje dotičnog pojma u google ćeš dobiti gro toga, a dodatnu dokumentaciju ćeš naći tražeći pojam SIPO (Serial In Paralel Out) registers. O Atmelu isto imaš šta pisati, a i o programu. Dakle imaš materijala koliko hoćeš samo treba googlati/upregnuti mozak.
e ljudi jel su dobre stedne zarulje za ovaj rad 11w e27 ove ili neke druge
Kizo jel imas kakav video kak ti display odbrojavaju
Nope, nisam snimao. Display-i normalno odbrojavaju, 10,9,8,7,… pa do 0.
Što te tu konkretno zanima?
Što te tu konkretno zanima?
aha ok onda mi je prof mirokontroler krivo isprogramiro sve mi radi al vrijeme jako sporo odbrojava
Da pogodim... 12 puta sporije?
da bas to prof kad je programiro nije uopce stavljo one kvacice u programu
Ako nije dirao fuseve onda radi na unutarnjih 1MHz. Treba prebaciti na kvarc 12MHz, a postavke imaš u prilogu u prvom postu, tamo gdje je source i hex.
Jel mi mozes poslat gotovi hex file, jel mi moozes rec u kojem si programu programiro jel ne mogu postavit sve one postavke
Pretpostavljam da se umjesto ta 4 7-segmentna display-a moze postaviti i display za sat iz starog radija, nesto tipa ovoga http://www.okokchina.com/Files/uppic60/ ... LAY511.gif samo treba otkriti koji je koji pin. Ili su mozda potrebne neke preinake u shemi ?