istina,ali mislim da nećeš razlikovati jel 220 ili 230 kad te derneDrago_Zg wrote:230 / 400 V, počelo se upotrebljavati nadugo, pred 25 godina.
Zaštita na radu
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Zaštita na radu
dodo vidim da ides u elektro skolu pa malo prouci u osnovama elektrotehnike proracun vodova i gubitke u njima pa ce ti biti jasnije sta si napiso
upravo to....što je kuća bliže trafo stanici manji je pad napona..ali je manji napon...što je kuća dalje trafo stanici veći je napon , ali i veći pad napona
Nikad briga, nikad stres, pijte samo Kraš Express
Evo nesto sto se meni znalo dogadat:
Uzmem ispitivas i gledam ima li u uticnici na plafonu struje, i naravno ja se popnem na stolicu i stavim ispitivac kad ono nema, naslonim se rukom na zid i odjednom pocne svjetlit, eto ako netko naleti na ovako nesto nek pokusa
Uzmem ispitivas i gledam ima li u uticnici na plafonu struje, i naravno ja se popnem na stolicu i stavim ispitivac kad ono nema, naslonim se rukom na zid i odjednom pocne svjetlit, eto ako netko naleti na ovako nesto nek pokusa
Baš me zanima kako izgleda taj ispitivač; koji pokazuje imali ili nema struje
Pazi samo kad sa ispitivačem gledaš u grlu da ne spojiš kontakte,tako je jedan iz razreda u školi,bilo je svega
"cuksi" -> "dino_kc"
- informaticar
- Odlično uznapredovao
light show
To se desavalo i meni. Popenjem se na stolicu, uzmem ispitivac (GLINERICU) pipam sve zice i ne svetli.Cipi-Cips wrote:Evo nesto sto se meni znalo dogadat:
posle nekog vremena opet probam i slucajno sam stavio ruku na zid i svetli.
Da li to znaci kada bih pipnuo fazu da mi nista ne bi bilo? (u ovom slucaju)
Ja ne bih bio toliko radoznao
Naravno da će probna lmpica (blimerica ili kako da je god zovete) jače svijetliti kada dodirneš rukom zid nego kada u suhim cipelama sa plastičnim ili gumenim đonom trebaš provesti to malo struje prema zemlji. Ma kako malo bilo i tinjalici ipak treba struja da svijetli.
Naravno da će probna lmpica (blimerica ili kako da je god zovete) jače svijetliti kada dodirneš rukom zid nego kada u suhim cipelama sa plastičnim ili gumenim đonom trebaš provesti to malo struje prema zemlji. Ma kako malo bilo i tinjalici ipak treba struja da svijetli.
Ovo da nije tragično bilo bi smiješno kako "novinari" žele napraviti senzaciju i pokazati "znanje" i tamo gdje im nije mjesto.
Bože sačuvaj koja bruka!!
Inače tekt je objavljen na većem broju portala i pisanih izdanja, ne znam da li da ih nazovem novinama. Da ne pomislite da izmišljam, cio tekst.
...dvojicom svojih radnika ušao u trafostanicu, ali su ga ogromni strujni napon i magnentno polje povukli, a strujni udar bacio ga je na zemlju. ...
Bože sačuvaj koja bruka!!
Inače tekt je objavljen na većem broju portala i pisanih izdanja, ne znam da li da ih nazovem novinama. Da ne pomislite da izmišljam, cio tekst.
"Prema informacijama koje smo dobili od dežurne kantonalne tužiteljice Vildane Dedić, koja je obavila uviđaj, Horozović je stradao jučer u 7.30 sati u trafostanici u krugu pilane u Napreljima."
Mislim da je to napisala tužiteljica a novinari samo prepisali i dali u javnost...
Mislim da je to napisala tužiteljica a novinari samo prepisali i dali u javnost...
Znači nije jedna neznalica nego više njih...