(srećom, Niho radi u prosvjeti pa je navikao na prepisivanje)

Ovo je malo proširena verzija sa stepenima regulacije od 0-15 i namijenjena za pogon istosmjenog NN motora.
PCB je rađen tako da je moguće koristiti N-kanalni ili P-kanalni mosfet. Postoje dva mostića na PCB-u oznake "KsP" i KsN" i samo se jedan postavlja u zavisnosti od upotrijebljenog mosfeta (KsN za N-kanalni).
Naravno i motor (ili svjetiljka) se u zavisnosti od toga spaja na oznaku MOT i jedan od polova (+ za N-kanalni), i još je potrebno pravilno spojiti brzu diodu antiparalelno s motorom.
Za displey sam imao neki dupli u jednom kućištu sa zajedničkom katodom (nešto slično je, čini mi se, Bob4 nedavno nudio) pospajao sam ga sa PIC-em na način da ne bude mostića na top layeru, pa onda prema tome radio program.
Na displeju za desetice brikovao sam segmente a i b i oni su stalno pod naponom, a takođe brikovane sgmente c,d,e i f okidam sa pica preko jednog PNP tranzistora.
U prilogu je nacrt u Sprint Layout-u i kodovi u PBP za N i P-kanalni mosfet.
Radi odlično, ali se nekad dešavalo da se PIC restuje, pa sam to riješio dodavanjem kondenzatora (100-tinjak uF) paralelno motoru.
Nadam se da će nekome biti od koristi......