U knjigi mala škola elektronike ima šema drvceta sa 4060 i 8 LED.... Taman da počnem praviti kad shvatim da se može i savremenije. Obično treperenje može svak napravit. Pa odlučim da napravim to isto, ali da ja mogu kreirati kako će se paliti LED-ice.... Taman i da sinu (5 razred osnovne) dadnem mogucnost da osjeti draž programiranja u Bascom-avr. što je poslije ispao i pravi potez, jer osim konfiguracijiskih parametara (koji pin je izlaz), Matej je sve sam uradio!
Zamišljeno, urađeno !
Prvi bug u prvoj embeded aplikaciji, a debaguje se prstom:
Malo loš snimak, ali se vidi slijed paljenja LED-ica:
http://www.youtube.com/watch?v=Bx5O52YztRE" onclick="window.open(this.href);return false;
Šema, pločica, source kod, čim ih stavim na stranicu.
Bozićno / novogodišnje LED drvce ATTiny84
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: Bozićno / novogodišnje LED drvce ATTiny84
Jako ljepo...
Jes to ti na slici?
Jes to ti na slici?
- Feko
- Stariji član
@Morgan, ne čitaš detaljno
mbruck wrote:.... Taman i da sinu (5 razred osnovne) dadnem mogucnost da osjeti draž programiranja u Bascom-avr. što je poslije ispao i pravi potez, jer osim konfiguracijiskih parametara (koji pin je izlaz), Matej je sve sam uradio!
Nisam vidio...
Svaka cast dobar potez, drago mi je kad vidim da djeca rade lijepe stvari i jos uzivaju u tome. Nadam se da ce uskoro i sam da napise nesto ovdje na forumu i pocne objavljivati svoje radove, ma kaka jednostavni bili. To je ono sto i sam radim, pokusavam popularizivati elektroniku medju osnovnoskolcima.