Fora stvarčica
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Fora stvarčica
čini mi se povoljna i korisna
http://www.seeedstudio.com/depot/dso-qu ... ?cPath=174
http://www.seeedstudio.com/depot/dso-qu ... ?cPath=174
Re: Fora stvarčica
Ja narucio, videcemo jesam li se zajebao
kad stigne podjeli iskustva i ja sam mislio isto naručit pa.....................
Naravno...
Pozdrav druze
jeliti stigla igracka kakvi su rezultati vredili ista
jeliti stigla igracka kakvi su rezultati vredili ista
Pojma nemam gde mi je post, napisao sam ga, al nije tu...
Uglavnom opet, juce je stigao do mene. Sto se tice osciloskopa prilicno sam zadovoljan. Ne mogu reci da je sjajan, ali radi. Napravicu poredjenje nega i UT81B, samo dok se malo resim fakulteta.
Meni bas nije sjajno resen, tacnije navigacija. Komande su malo razbacane, pa jedan cas si gore levo drugi cas dole levo, pa onda si gore desno, pa dole levo i tako skace po malo svuda... Jedino olaksanje je sto je meni podeljen u 3 grupe, ali stavke iz grupa su nazalost razbacane. Ono sto mi se svidelo je sto kad stisnes hold, ili triger stavis na single, onda imas zapis sirine 7-8 ekrana, koliko mi se cini po slobodnoj proceni.
Mana toga je sto kad cuvas sliku cuvas samo ekran, tj ono sto je trenutno prikazano.
A ima i da se sacuva kao njegovi neki fajlovi tada ceo sadrzaj ostaje sacuvan i moze da se seta kroz njega levo desno. Sto se tice generatora signala nema puno opcija, samo oblik i frekfencija. Pravougaoni ide od 10 Hz do 8MHz, ostali od 10Hz do 20KHz.
Inace ima pomocne linije za merenje vremena, od jedne do druge linije, isto tako ima i za napon. Sto se tice merenja ima dosta stvari, i sve radi manje vise odlicno. Ima i napon baterije, pozadinsko osvetljenje, i jacinu zvuka. Bitna stvar je sto ima dugme za cuvanje postavki. I kada se prikopca na komp, prepozna ga kao fles.
Inace bio je problem na carini. Tako da sam cainu platio jos oko 150eura...
Uglavnom opet, juce je stigao do mene. Sto se tice osciloskopa prilicno sam zadovoljan. Ne mogu reci da je sjajan, ali radi. Napravicu poredjenje nega i UT81B, samo dok se malo resim fakulteta.
Meni bas nije sjajno resen, tacnije navigacija. Komande su malo razbacane, pa jedan cas si gore levo drugi cas dole levo, pa onda si gore desno, pa dole levo i tako skace po malo svuda... Jedino olaksanje je sto je meni podeljen u 3 grupe, ali stavke iz grupa su nazalost razbacane. Ono sto mi se svidelo je sto kad stisnes hold, ili triger stavis na single, onda imas zapis sirine 7-8 ekrana, koliko mi se cini po slobodnoj proceni.
Mana toga je sto kad cuvas sliku cuvas samo ekran, tj ono sto je trenutno prikazano.
A ima i da se sacuva kao njegovi neki fajlovi tada ceo sadrzaj ostaje sacuvan i moze da se seta kroz njega levo desno. Sto se tice generatora signala nema puno opcija, samo oblik i frekfencija. Pravougaoni ide od 10 Hz do 8MHz, ostali od 10Hz do 20KHz.
Inace ima pomocne linije za merenje vremena, od jedne do druge linije, isto tako ima i za napon. Sto se tice merenja ima dosta stvari, i sve radi manje vise odlicno. Ima i napon baterije, pozadinsko osvetljenje, i jacinu zvuka. Bitna stvar je sto ima dugme za cuvanje postavki. I kada se prikopca na komp, prepozna ga kao fles.
Inace bio je problem na carini. Tako da sam cainu platio jos oko 150eura...
u xe6em ti sunce....pedja089 wrote: Tako da sam carinu platio jos oko 150eura...
Nikakav dogovor vezano za ispis vrednosti na paketu nije bio moguc?
Kinezi su tu OK, napisu neku nizu vrednost, sve je stvar dogovora..
Meni je stizalo dosta stvari sa dealextreme.com i tinydeal.com bez placanja carine, bilo je vrednosti i po 100-ak evra..
Mislim da su u BiH malo popustljiviji kada je zavirivanje u paket u pitanju i da ce ponekad progledati i kroz prste... Izgleda da je pametnije naci nekog u BiH pa proslediti paket na njegovu adresu. Mene su rodjaci iz BG zamolili da na moju adresu (Bijeljina) dodje paket iz USA sa nesto obicne decije garderobe za bebce od 2 meseca i isplatilo im se preci 300km da pokupe taj paket nego da on ide direkt za BGD jer su ocekivali neku carinu a la ova tvoja..
Ako nekome ustreba nesto ovako, javite se na PP slobodno...
pozz
Sve uredno bilo napisano, ali je bio problem sto je carinik rekao nije to ta cena itd. Na kraju se vise nije moglo pricati sa njim, pa smo morali platiti agenciji da se to ocarini...
Uglavnom da je bilo srece moglo je proci bez svega toga.
Sinoc sam odradio kalibraciju, i cak i posle kalibracije nije nesto precizan...
Uglavnom ako se koristi samo za gledanje oblika signala i uporedjivanje vise signala mislim da je odlicno.
A meni bas za to i treba. Rekao bih ovako da je vremenska baza pouzdana... Kad uporedim sa UT81B javim kako proslo.
Uglavnom da je bilo srece moglo je proci bez svega toga.
Sinoc sam odradio kalibraciju, i cak i posle kalibracije nije nesto precizan...
Uglavnom ako se koristi samo za gledanje oblika signala i uporedjivanje vise signala mislim da je odlicno.
A meni bas za to i treba. Rekao bih ovako da je vremenska baza pouzdana... Kad uporedim sa UT81B javim kako proslo.
Pozdrav
Mislim da je sve to super I za neki terenski rad majka ali ova carina je nemoguca skoro pa jos jedan uredaj nisu normalni kakvi lopovi. Sada cu stvarno morat razmislit o kupovini. Sok sok sok
Mislim da je sve to super I za neki terenski rad majka ali ova carina je nemoguca skoro pa jos jedan uredaj nisu normalni kakvi lopovi. Sada cu stvarno morat razmislit o kupovini. Sok sok sok
@Misley to za Guju svercujes aaaa
Ma zasvidjalo se nekom na carini pa lupio cenu da se odustane od uredjaja i naravno ostane njemu
Sema i unutrasnjost uredjaja
Ma zasvidjalo se nekom na carini pa lupio cenu da se odustane od uredjaja i naravno ostane njemu
Sema i unutrasnjost uredjaja
Code: Select all
http://www.dhgate.com/135a-arm-ds203-dso-quad-stm32f103vc-digital/p-ff808081306e94a001307282f7487085.html
Evo danas cisto iz fore probao napraviti sonar od osciloskopa...
Samo stvio jedan piezo na izlaz i jedan kanal zakacio na izlaz, drugi zakacio na drugi piezo, i lepo se vidi kako radi
Samo stvio jedan piezo na izlaz i jedan kanal zakacio na izlaz, drugi zakacio na drugi piezo, i lepo se vidi kako radi
Nope, nije bilo za Guju...