Za testiranje je nabavljeno sledece
2 x 200 Wati DC motori (PES) 24V sa kocnicom
Broj obrtaja - 113-114 obrtaja u minuti (posle reduktora)
Kocnica trosi oko 0.3 A
Motor - prazan hod - 2.5 Ampera
Polazna struja - u vise merenja - 75-120 Ampera
8.3 Ampera nominalna struja motora
Sada imam jedno pitanje tj molbu - posto i dalje radimo na ovom projektu iako ovde nisam bio aktivan duze vreme - treba nam pomoc i to u izradi elektronike
Da li bi neko mogao da nam pomogne u sledecem -
Trebaju nam drajveri za ta dva motora - dva komada - za svaki motor po jedan - drajveri treba da imaju zastitu od pustanja prevelike struje ka motorima, i da imaju mogucnost da primaju odredjeni broj komandi. Komandovace se sa racunara a komande ce biti slane mrezom - Za sad je odluceno da se mreza koristi za kontrolu jer svaki taj modul imati IP i tacno ce se znati sta se nalazi iza tog IP-a - i ako se ovaj nacin komunikacije pokaze kao dobar i ako se ne pokazu nikakvi problemi prilikom testiranja, mozda on bude usvojen za sve ostalo - unificiranje upravljanja svime na vozilu preko mreze. Izmedju mreze i samog drajvera ce postojati komunikacioni modul koji ce biti izradjivan u vise varijnati. Znaci sa jedne strane preko mreze prima komande, a sa druge imamo izlaz ka jednom, odnosno drugom drajveru - a ovi posle ka motorima.
Ne zamerite mi ako sam nesto pogresio, jer momak koji je hteo da nam uradi elektroniku i koji se razume u te stvari je prosto odustao sa recima - ah - pa proci ce dosta vremena dok vi to sve ne napravite - Sta da se radi - potrebna nam je pomoc uz napomenu da ako neko zeli da saradjuje sa nama - super - sada neka pomogne da sve sto treba da napravimo, a posle ce te stvari da nam prodaje kao podizvodjac sto je jedino sto mogu sada da ponudim na zalost. Da je drugacije - platili bi nekome da nam napravi to sto nam treba i zavrsili posao.
Sto se tice same pomoci - pa - ili ce nam neko pomoci tako sto bi sve izradio ili ce nam barem dati semu sta treba da se napravi - pa da se onda snalazimo da to napravimo negde.
Testni model ima nosivost oko 30-tak kg (napomena je da je jedan od uslova kretanje pod 30 stepeni pod punim opterecenjem). Elektronika (drajveri) bi trebalo da se pravi tako da se u buducnosti moze prilagoditi da radi i sa slabijim , odnosno sa daleko snaznijim motorima. Vise varijanti (familija) vozila bi trebalo da pokriju spektar od 50 do 200 kg nosivosti a elektronika treba da ostane slicna normalno sa izmenjenim komponentama - ako je moguce. Elektronika bi smo voleli da uradimo sa komponentama za industriju, mada ce nam svakako za buducnost trebati military standard (veliki temparaturni rasponi su prisutni svakako)
Mislim da sam sve objasnio - ako nisam - pitajte
Hvala u napred
Spel
Izbor pogonskog motora - potrebna pomoc
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
-
- Pocetnik na forumu