pametni punjac
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
pametni punjac
Da li mi neko moze pomoci oko pisanja koda za ovaj kontroler za ovu semu koju sam nasao na sajtu voja milanovica, jer mu je download nedostupan
- Attachments
-
- image003.gif (7.46 KiB) Viewed 4707 times
Re: pametni punjac
evo i linka http://milan.milanovic.org/skola/mikkon/mikkon-00.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
ima li ko zainteresovan za ovaj projektic
Ocigledno ima... Ti
Citaj mlo kurs i nece biti problema...
A negde mislim da ima i kod.
Citaj mlo kurs i nece biti problema...
A negde mislim da ima i kod.
- sindja1204
- Odlično uznapredovao
Hajde dok ne savladas kurs, imas ovde i hex i Bas.
Edit: Saggit je ovo radio i kaze da radi bez greske.
Edit: Saggit je ovo radio i kaze da radi bez greske.
- Attachments
-
- kontrola punjenja.rar
- (1.3 KiB) Downloaded 379 times
Moze li mi ko objasnit kako je dosao do ovih vrijednosti za
If temp < 477 then ' ako je manji od 12.3 idi na pocetak, Kako je dobio ovo 477
ovaj kontroler ima 10 bitnu a/d konverziju i rezolucija se dobija max napon/1024 a ja sad ne znam koji je max napon da li je to 15V. Ako nije nekome muka da mi malo pojasni ovaj dio
Pozdrav
If temp < 477 then ' ako je manji od 12.3 idi na pocetak, Kako je dobio ovo 477
ovaj kontroler ima 10 bitnu a/d konverziju i rezolucija se dobija max napon/1024 a ja sad ne znam koji je max napon da li je to 15V. Ako nije nekome muka da mi malo pojasni ovaj dio
Pozdrav
Max napon je +Vref na adc-u. u ovom slucaju + 5V.
Imas razdelnik napona na ulazu i td...
Imas razdelnik napona na ulazu i td...
ok ako je tako imam 5/1024=0.0048v mi je rezolucija jer se radi o 10 bitnom a/d, kako onda on uspije da dobije ovu vrijednost 477
to bi znacilo da je na ulazu u AD 2.3291015625V.
E sad jos imar razdelnik napona, pa izracunaj koliki je napon na ulazu u razdelnik...
E sad jos imar razdelnik napona, pa izracunaj koliki je napon na ulazu u razdelnik...
Posto mi je Va/d=2.329V za vrijednost 477 po razdjelniku mi ispada da mi je tada ulazni napon Vul=4.9*Va/d a to mi ispada Vul=11.41V sto mi ne odgovara vrijednosti 12.3 V pa me ovo malo buni. Hvala Pedja na pomoci
Uspio sam ovo da napravim, ali sam koristio druge vrijednosti za ovo gore sto sam trazio. Kad sam uredjaj isprogramirao i sklopio, uzeo sam stabilisani ispravljac umjesto akumulatora i mijenjao napone, te sam napone mjerio na naponskom razdjelniku.
Tako za napon od 12.3 V izmjerio sam napon na razdjelniku i zatim ga konvertovao. Tako da kolo sad radi bez greske.
Tako za napon od 12.3 V izmjerio sam napon na razdjelniku i zatim ga konvertovao. Tako da kolo sad radi bez greske.
Evo malo izmijenjenog koda koji radi bez problema
- Attachments
-
- Akumulator.rar
- (2.13 KiB) Downloaded 368 times