sad je spojen akumulatro i to nije moguće, ne znam šta sam trebao kao dokaz, da slikam da je 14,4 V ???
dakle, SAMO NA štipaljkama kada je potenciometar bio podešen na MAXIMALNO, na podiok 10, izmjerio sam napon od 14,4 V
iako je ne vidim svrhu uopšte rasprave oko toga, te stoga ja
TEBE molim da mi pojasniš zbog čega je to sad važno, samo se nemoj smijat i ostat nedorečen kao do sada
Emigrant wrote:prije bih rekao da se sam praviš najpametniji a u stvari si .... ko ..... .
prije bi se to reklo za tebe i daj prestani više spamat temu
ja priznajem da sam amater, laik sa površnim, nekim osnovnim znanjem ove tematike i da nisam uopšte elektro struke
ali ovo konkretno me zanima, dosta toga sam pročitao po blogu ili guglao i ponešto naučio i spreman da i dalje DOBRONAMJERNE,
RAZUMLJIVE savjete ili kritike prihvatim
zahvaljuem forumašu Feko koji se u tom smislu pokazao najbolji ( ina temi A/V meter je bio najsusretljiviji), čovjek ne gleda sa visine niti se ponaša da je pokupio svu pamet svijeta kao Ti i još neki, te takvima vam "pametnim" kao iz poniženja objasnit stvari na jednostavan i razumljiv način, čak i onda kada su za znalce pojedine stvari možda i smiješne. ali laicima nisu
ali najagori su kompleksaši, znam ja takve i u realnom životu, a brzo se pokažu i pročitam ih evo i u virtuelnom svijetu, a ti si prezentan primjer